top of page

Fortsättningskurs i Dansfilm: juli

Har du en filmidé som du vill förverkliga? I fortsättningskursen i Dansfilm får du personlig handledning under din skapandeprocess. 3500 kr

Den här kursen är nu stängd för anmälningar. För information om framtida kurser, följ länken:
Kontakt
Fortsättningskurs i Dansfilm: juli
Fortsättningskurs i Dansfilm: juli

Tid och plats

Lördagar v. 26, 28, 30

Onlinekurs

Upplägg

Har du en filmidé som du vill förverkliga? Under fortsättningskursen i dansfilm får du fördjupande föreläsningar i filmskapande samt personlig handledning genom hela din skapandeprocess: du får hjälp att utveckla din idé för film, utforma ditt bildmanus och förbereda filminspelningen samt handledning i ditt redigeringsarbete.

Kursen riktar sig till dig som redan kan grunderna i filmskapande men som inte är helt trygg än i skapandeprocessen, du vill ha ny input för att utveckla ditt filmskapande, eller du kanske jobbat mycket med annan typ av film och vill lära dig mer om att jobba med just dans. Kursen passar även dig som jobbar som danslärare och i din undervisning vilka skapa en dansfilm med dina elever.

Kursen ramas in av tre onlinemöten där deltagarna får fördjupa sig i kamerateknik, bildkomposition och postproduktion samt möjlighet att följa varandras process och dela med sig av sin egen. I tiden mellan mötena jobbar du själv på ditt projekt och får totalt fyra handledningstider där vi i videosamtal diskuterar din process. Vi avslutar kursen med en intern filmvisning.

Datum och tider:

Möte 1. v 26: Lördag 3 juli kl 10-12 

 - Handledning 1 och 2

Möte 2. v 28: Lördag 17 juli kl 10-12

 - Handledning 3 och 4

Möte 3. v 30: Lördag 31 juli kl 12-14

Har du inte möjlighet att närvara alla tre möten? Dessa är inte obligatoriska utan kursen kan genomföras genom enbart eget arbete och handledning.

För att kunna tillgodogöra dig kursen bör du ha en grundförståelse i:

  • Kameravinklar och bildutsnitt
  • Bildkomposition
  • Ljus och ljud
  • Bildmanus
  • Filmredigering och klippteknik

​För att kunna genomföra kursen behöver deltagarna ha tillgång till:

  • En kamera och dator med redigeringsprogram och/eller en mobil/platta med redigeringsapp, till exempel för iPhone: iMovie eller Splice och för Android: Adobe Premiere Rush eller Movie Maker (för Samsung).
  • Microsoft Teams. Inför kursen behöver du ladda ned appen och/eller desktopversionen av programmet. Det är gratis och nedladdningslänk skickas ut, tillsammans med inloggning, vid kursstart. 

Pris: 3500 kr (inkl moms)

Priset är per deltagare.

Dela eventet

Kursanmälan
För att anmäla dig till kursen, var vänlig fyll i följande fakturauppgifter:
bottom of page